Pelanggan cake & cupcake di bandar tun razak, bandar sri permaisuri (nearby hukm), bandar tasik selatan, sg besi, sri petaling, bukit jalil, sekitar cheras, kuala lumpur, selangor.

.: oRaNgE +wHiTe .:

Cupcake order dari Fitrina yang comel dan sentiasa cantik... (memang fit comel). Hadiah untuk kawannya yang melansungkan pertunangan. Minta buatkan tema orange + putih... and one word atas setiap satu cupcake.. mase buat cake fit ni teringat time majlis kawin aku dulu.. oren putih jugak... huhuhu.. anyway thanx a lot fit.








Tiramisu lover..

Tiramisu... mesti terbayang rase lembut gebu mcm gigit gula-gula kapas dengan rase ala-ala mocha kan... memang pun... sebab nak buat tiramisu cake ni guna sirap kopi... cream pada cake ni pulak guna cream cheese... ramai orang suka cake ni kan... nak buat cake ni pun boleh tahan kerenahnya... tapi bila dah siap... puuaassss hati sgt!!!


Tiramisu cake hiasan chip chocolate di bahagian atas

black forest cake

yaahhhooo!!!! black forest cake... favourite aku sejak azali... tak ade ape yang lebih membahagiakan aku selain dari berjaya buat black forest cake ni... hahhaa.. jom makan... nyuummmmmm!!!

black forest cake... hiasan coklat parut di bahagian tepi dan atas cake

Cheese Cake Crazy!!!!

Cheese cake yang dihiasi dengan bluebarry di bahagian atas... boleh tahan remeh buat cheese cake ni... kalau tak betul2 mix bahan-bahanya... kalau tak betul2 set suhu ovennya... memang tak jadi.. kalau cake biasa tu boleh lagi diubahsuai itu ini... bak kate orang "membega-bega"... patut la kedai2 cake jual harga mahal cheese cake ni... lepas ni takyah beli dah.. rase nak makan je buat sendiri.. hehehe


Cheese cake bluebarry topping

football cake


Football cake ni time birthday adif ngan rifqi... chocolate moist cake dilapisi dengan bluebarry...

Chocolate moist cake + bluebarry


kelas novelty cake

Bila dh tau cane nak buat cup cake... saya luaskan lagi ilmu dalam bidang cake ni untuk design yang lain pulak... masih lagi berguru dengan kak liana... pergi ke kelas novelty cake... name pun novelty kan... novel tu cerita... so novelty cake ni ibarat satu kisah di atas sebuah kek... mcm kite melukis je atas kek tu... kelas novelty cake lagi seronok.. puaaassss sangat.... yang ajaibnye... nampak mcm susah je nak buat... tapi senannnggg sangat... satu keping gambar je dpt ambil sbb belajar sorang... ngah tak ikut... x de la cameraman hari tu..





lukis rumput.. air sungai.. bunga... batu... best sgt.

kelas cup cake

Akhirnya impian untuk belajar buat cup cake tercapai... dulu asyik berangan je nak design cake mcm2... tp tak reti.. so sekarang dah pandai... boleh buat suka hati ape yang aku nak... time ni belajar buat kek dengan kak liana... orangnya asal dr indonesia... manis skali kamu kak lian... soft spoken... satu persatu kak liana ajar... fun and easy method... seronok bangat kak lian dapat belajar buat cake sama kamu... hehhee... sy pasti akan ke kelas kak lian lagik... untuk belajar yang lainnya... aduhhh...







hasil deco dr sume student....

meriahnyer... nyum.. nyum...


barbie cake... sesuai utk gugirl

my sis a.k.a ngah... sonok sgt tgk cake die

tu la kak liana... tgh bagi beberapa tips kat student

times up... penat juga.. but happy bangat... kak liana pun dh penat je tuuu